pepba
pepba
Επιλογή Σελίδας
image_pdfimage_print

Εκδηλώσεις

Πανευρωπαϊκή Καμπάνια Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2019 #EUinmyRegion

 

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 διοργανώνεται η ετήσια εκδήλωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2014-2020,  «EUROPE IN MY REGION – LESVOS 2019» με αφορμή την ολοκλήρωση της στερέωσης και αποκατάστασης του περιβόλου του Κάστρου Μυτιλήνης Παράλληλα με τα εγκαίνια, θα εξελιχθεί το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΤΕΛΟΥΖΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» με μαθητές και συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Μυτιλήνης.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 διοργανώνεται στη Μύρινα της  Λήμνου, η μουσική εκδήλωση με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ» στον ανοιχτό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου για το έργο της επανέκθεσης του Α΄και Β’ ορόφου, καθώς και του εκσυγχρονισμού του.

 

H Πανευρωπαϊκή Καμπάνια Η Ευρώπη στην περιοχή μου” ξεκίνησε και για το 2019, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες της Ευρώπης να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Η Καμπάνια περιλαμβάνει:

  1. Εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων σε διάφορες χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα
  2. Το online κουιζ EUinMyRegion 2019
  3. To Διαγωνισμό #EUinMyRegion 2019 Stories

Εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων

 

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη παρουσιάζονται στο διαδικτυακό χάρτη της ΕΕ. Για τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα μπορείτε να ενημερώνεστε στην σελίδα του espa.gr «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου».

 

#EUinMyRegion 2019 Quiz

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας καλεί να συμμετάσχετε στο online quiz της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2019» απαντώντας σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για τις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Το Quiz θα είναι ενεργό έως τις 31 Αυγούστου 2019 και για να συμμετέχετε πρέπει να είστε 18 και άνω ετών και να δηλώσετε το email σας. Οι νικητές θα αναδεικνύονται στο τέλος κάθε μήνα και θα είναι  οι διαγωνιζόμενοι που θα έχουν απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις στο συντομότερο χρόνο. Συνολικά οι νικητές θα είναι 5  και θα κερδίσουν ο καθένας από ένα καλάθι με εκλεκτά προϊόντα από διάφορες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο #EUinMyRegion 2019 Quiz εδώ

#EUinMyRegion 2019 Stories

 

Μοιραστείτε την ιστορία ενός συγχρηματοδοτούμενου έργου και κερδίστε μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία στις Βρυξέλλες!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας καλεί να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό “Europe in my Region” Stories 2019 για να αναδείξετε τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή σας.

Οι ιστορίες πρέπει να είναι δημόσιες και διαρκείς και να αφορούν σε ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο ή πρόγραμμα και μπορούν να έχουν οποιαδήποτε μορφή : φωτογραφία, video, ηχητικό αρχείο, posts στα social media, καμβάς, Twitter thread κλπ.

Συμμετοχή

Οι συμμετέχοντες θα διακριθούν σε δύο κατηγορίες σε citizens και experts, με τους δεύτερους να είναι στελέχη που απασχολούνται σε Διαχειριστικές Αρχές προγραμμάτων, Ενδιάμεσους Φορείς, Κοινές Τεχνικές Γραμματείες, Δικαιούχους έργων ή να είναι υπεύθυνοι επικοινωνίας συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Για να συμμετέχετε θα πρέπει να είστε από 18 ετών και άνω και να αποστείλετε με email στη διεύθυνση info@euinmyregion.eu  το σύνδεσμο όπου είναι δημοσιευμένη η ιστορία ενώ στο θέμα του email να αναφέρεται EUinMyRegion Storytelling” και η κατηγορία που ανήκετε Citizens ή Experts.

Βραβεία

Από την κατηγορία “citizens” θα αναδειχθούν τρεις νικητές, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στις Βρυξέλλες για 2 εβδομάδες  (29/9 έως 13/10)  σε θέματα επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε ένα τμήμα επικοινωνίας ενός Ευρωπαικού Οργανισμού, σε μια εταιρεία επικοινωνίας και σε ένα media outlet.  Από την κατηγορία “ experts” θα αναδειχθούν επίσης 3 νικητές οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε ένα υψηλού επίπεδου πρόγραμμα κατάρτισης στην επικοινωνία στις Βρυξέλλες από 5-7 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες  στο #EUinMyRegion Stories εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια και τους διαγωνισμούς  επισκεφθείτε τη σελίδα της ΕΕ “Η Ευρώπη στην περιοχή μου“.

 

 

H Ευρώπη στην Περιοχή μου, οι αλλαγές στην Χίο μέσα από τους διαρθρωτικούς πόρους, «Το παρελθόν, μας δείχνει το μέλλον μας»

  • Ανοιχτή και ελεύθερη παρουσίαση στον εμπορικό δρόμο του νησιού, των έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (σε συνεργασία με τον Δήμο).
  • Θα δημιουργηθεί και παιχνίδι για μικρούς επισκέπτες με στόχο να ανακαλύψουν την Ευρώπη στον τόπο τους.
  • συζήτηση στην έδρα της ΕΓΑΝΥ και τον σύλλογο ΑΜΕΑ για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
  • συζήτηση στην Αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Χίου (χρηματοδούμενου έργου από το 2007-2013) για την αλλαγή που έγινε στο νησί την τελευταία 20 ετία μέσα από τους διαρθρωτικούς πόρους, από στελέχη που ενεπλάκησαν στην αναπτυξιακή διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια.

#EUinMyRegion Blog Contest

#EUinMyRegion Quiz

Εκδήλωση «Europe in my region – LESVOS 2018/ H Ευρώπη στην περιφέρειά μου – ΛΕΣΒΟΣ 2018» στις 26/8/2018

Στόχος της εκδήλωσης «Europe in my region – LESVOS 2018/ H Ευρώπη στην περιφέρειά μου – ΛΕΣΒΟΣ 2018» είναι η ανάδειξη των παρεμβάσεων που έχουν γίνει με την συγχρηματοδότηση των διαρθρωτικών προγραμμάτων στην περιοχή του Κάστρου της Μυτιλήνης, αλλά και αυτών που θα γίνουν μέσα από το Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 στο Κάτω Κάστρο, μέσα από μια διευρυμένη εκδήλωση με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και των κατοίκων σε μια χορογραφημένη πορεία/παράσταση στη συγκεκριμένη περιοχή (Eye Walk Digital Festival).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 26/8/2018 και ώρα 21.00 μμ, ενώ παράλληλα, και για μία εβδομάδα, θα λειτουργούν δύο εκθέσεις:

  • στο Οθωμανικό Λουτρό, καθώς και στο κτίριο στέγασης της Φωτογραφικής Εταιρίας Μυτιλήνης , Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ουτοπικοί Ταξιδιώτες»
  • στο κτίριο στέγασης της ΦΕΜ Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Εταιρίας Μυτιλήνης

 

 

 

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι’ αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media. Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Μέσα στο 2017, θα γίνουν εκδηλώσεις που θα προσκαλούν τον κόσμο να γνωρίσει τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε και να μοιραστεί τις εμπειρίες των υπεύθυνων των έργων κατά την διαδικασία εκτέλεσης των έργων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν διαγωνισμοί φωτογραφίας, κυνήγι χαμένου θησαυρού, διαγωνισμός blogging, και διαγωνισμός στα social media. Τρία έργα της που χρηματοδοτήθηκαν στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα ανοίξουν τις πύλες τους όλο τον Απρίλιο και Μάιο σε 3 πόλεις του Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Λήμνος).

Αποκατάσταση & Ανάδειξη χερσαίων τειχών του Κάστρου  Χίου. Το Κάστρο της Χίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, ενσωματωμένο στον αστικό ιστό της και κατοικημένο μέχρι σήμερα. Σημαντικές παρεμβάσεις έχουν υλοποιηθεί διαχρονικά στο Κάστρο από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, ενώ στην παρούσα Προγραμματική Περίοδο επισκευάζεται άλλο ένα τμήμα του (χερσαίο τμήμα των τειχών του) σε μια προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης του.  
  Στερέωση & Αποκατάσταση Τμημάτων του Β.Α. Περιβόλου του Κάστρου της Μυτιλήνης. Το Κάστρο της Μυτιλήνης αποτελεί το πρώτο και επιβλητικότερο μνημείο που συναντάει ο επισκέπτης στην είσοδο του στην πόλη του νησιού. Μέσα από το Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 στερεώνεται ένα τμήμα του Περιβόλου, βορειοανατολικά του Κάστρου που σε συνδυασμό και με παρελθούσες και μελλοντικές επεμβάσεις θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης της Μυτιλήνης
Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης στην Λήμνο.  Το κοινό θα ξεναγηθεί στην αρχαιότερη προϊστορική πόλη της Ευρώπης και θα γνωρίσει τον αρχαιολογικό χώρος της Πολιόχνης  που μέσα από τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 θα αναδειχθεί ως άλλο ένα σημαντικό μνημείο της Λήμνου που αποτελεί πόλο έλξης για το νησί.  

Σας προσκαλούμε να τα Ανακαλύψετε ……παίζοντας και ταξιδεύοντας στα έργα!

Φίλτρο:
Λέξη Κλειδί:
Ημερομηνία
Εκδήλωσης:
Από: Έως:
Ημερομηνία εκδήλωσης Τίτλος εκδήλωσης Κατάσταση
12/07/2019 EuropeDelivers Ολοκληρώθηκε
20/12/2018 Πρόσκληση σε Ετήσια Συνάντηση Προγράμματος / Εκδήλωση Ενημέρωσης Ολοκληρώθηκε
06/11/2018 4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Ολοκληρώθηκε
26/08/2018 Eye Walk Digital Festival (LESVOS 2018) Ολοκληρώθηκε
26/08/2018 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με τίτλο «Ουτοπικοί Ταξιδιώτες» Ολοκληρώθηκε
26/08/2018 Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Εταιρίας Μυτιλήνης Ολοκληρώθηκε
07/05/2018 #EU in my Region στη Χίο Ολοκληρώθηκε
19/03/2018 Ανάλυση της Βιοποικιλότητας των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ολοκληρώθηκε
15/03/2018 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Ολοκληρώθηκε
15/02/2018 Ενημερωτική Συνάντηση με Φορείς – Δικαιούχους στη Χίο Ολοκληρώθηκε
30/11/2017 Ημερίδα με θέμα: «Η συνεισφορά των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων στην Ανάπτυξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» Ολοκληρώθηκε
29/09/2017 Ευαισθητοποίηση δυνητικών δικαιούχων Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Ολοκληρώθηκε
18/05/2017 Προβολή – ανάδειξη χώρου της Πολιόχνης στη Λήμνο ως ένα ζωντανό παράδειγμα πολιτιστικής κληρονομίας Ολοκληρώθηκε
16/05/2017 Προβολή – ανάδειξη περίβολου κάστρου Μυτιλήνης ως ένα ζωντανό παράδειγμα πολιτιστικής κληρονομίας Ολοκληρώθηκε
30/04/2017 Προβολή- ανάδειξη χερσαίων τειχών του Κάστρου Χίου ως ένα ζωντανό παράδειγμα πολιτιστικής κληρονομίας Ολοκληρώθηκε
11/04/2016 Ημερίδα ενημέρωσης δικαιούχων σχετικά με τη “Διαχειριστική ικανότητα δικαιούχων” Ολοκληρώθηκε
08/04/2016 Europe in my Region “Open EU Project days” στη Χίο, Απρίλιος 2016 Ολοκληρώθηκε
16/02/2016 Ενημερωτική ημερίδα για την έκδοση νέων προσκλήσεων Ολοκληρώθηκε
27/03/2015 Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την έναρξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας “Βόρειο Αιγαίο” 2014-2020 Ολοκληρώθηκε